Vijesti

Published on 31 listopada, 2013 | by Ljubomir Miščević

0

6. dani pasivne kuće

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 8. – 10. studenog 2013

Poštovani,

6. dani pasivne kuće u Hrvatskoj održati će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

6-dani-pasivne-kuce-635170048167979765-1_800_600

Ulaskom u EU sve je veća uloga lokalne uprave u planiranju i ostvarivanju ciljeva energetske učinkovitosti i smanjenja emisija pa ove godine posebno pozivamo županije i gradove na prezentiranje iskustava i postignuća koja će razmjenom informacija postići višu vrijednost.
Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća.
Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već četvrtu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.
Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (PERFECTION, OPEN HOUSE), o projektima INTENSE, ECO-SANDWICH, CROSKILLS, BISTEC, PASSREG i ENVISION 2020, o energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.
Posebno će se obraditi teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.
Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Očekujemo Vas na 6. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.
Pošaljite nam Vašu prijavu s podacima za kontakt. Broj sudionika za stručne obilaske je ograničen!

Predsjednik Organizacijskog odbora

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.

Kontakt: miscevic@arhitekt.hr tel./fax: (01) 4639394

Tags: , , , ,


About the Author

Ljubomir Miščević

je redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te naš vodeći stručnjak na području energetski učinkovite gradnje. Uz nastavni i profesionalni rad obnaša funkciju predsjednika Hrvatske sekcije u međunarodnom udruženju za sunčevu energiju (ISES), Centra za obnovljive izvore energije (CERES) i Odbora za energetski učinkovitu i održivu arhitekturu u Hrvatskoj komori arhitekata (OEUOA HKA). Kontinuirano istražuje, projektira i objavljuje radove na domaćim i međunarodnim skupovima na temu energetski učinkovite i održive arhitekture.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?