Vijesti

Published on 7 studenoga, 2013 | by #zeelena

0

Apple gradi tvornicu koju pokreću obnovljivi izvori energije

Apple većinu svojih proizvoda proizvodi izvan SAD-a, no postoje zahtjevi da se dio proizvoda počne proizvoditi unutar matične zemlje, kako bi se potaknuo razvoj američke ekonomije koja bilježi loše rezultate još od početka globalne financijske krize 2008. godine.

Suočen sa pritiscima, Apple je izradio plan ulaganja za 2013. godinu u Mac računala u SAD-u vrijedan 100 milijuna dolara. Najnovije informacije govore o planiranoj izgradnji nove tvornice na teritoriju SAD-a, u Mesi (grad u Arizoni) koja će biti pokretana isključivo energijom dobivenom iz obnovljivih izvora.

hero_bg

Tvornica će biti izgrađena u suradnji sa Salt River Projectom, lokalnom tvrtkom iz Arizone koja će se pobrinuti za izvore energije na kojima će buduća tvornica funkcionirati.

Tvrtka GT Advanced Technologies, koja proizvodi materijale od kristala, potpisala je višegodišnji ugovor s Appleom koji je joj osigurao mogućnost ekskluzivne isporuke safirnog materijala te upravljanja nad pećima i drugom povezanom opremom u novoj tvornici.

Očekuje se da bi projekt osim ekoloških prednosti trebao donijeti i više od 2000 novih radnih mjesta.

Tags: ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?