Zeelena kuća

Published on 5 svibnja, 2013 | by #zeelena

1

EE info centar – početak

Sve je počelo 2010 godine kada smo odlučili otvoriti centar za energetsku efikasnst i uštedu energije u Kutini. EE info centar smo mogli otvoriti u suradnji s UNDP-om i gradom Kutinom.

Krenuli smo na tečajeve za energetske savjetnike koji je ukupno trajao cca 14 dana. Tamo smo učili kako uštediti na grijanju, rasvjeti, hlađenju pa o izolacijama i uređajima u kučanstvu. Obišli smo proizvođaća solarnih sustava. Na kraju predavanja polagali smo testove te s uspjehom ih položili 🙂

Kada smo dobili uvjerenja krenuli smo u pregovore sa gradom oko prostora. Dogovoren je prostor od 80m2 u prizemlju gradske tržnice. Sa UNDP-om je dogovoren raspored unutar centra i radovi oko sređivanja su mogli početi.

Galerija slika sređivanja prostora:

EE info centar otvorenje

Nakon nekoliko mjeseci sređivanja otvorenje centra je bilo 31.03.2010. godine. Na otvorenju su bili predstavnici UNDP-a, grada Kutine te direktori i ravnatelji Kutinskih poduzeća i ustanova.

Medijski su pratili Net TV, Radio Quirinus, Radio Moslavina.. kutina.hr , kutina.in , UNDP

Video s otvaranja:

Galerija slika:

O EE info centru

U ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP Hrvatska), Grada Kutine i tvrtke SF klima, grijanje otvoren je EE Info centar.

U EE info centru su prikazani primjeri solarne pasivne gradnje, presjeci energetski efikasnih zidova i prozora, fotonaponske elektrane, solarnih kolektora i ostale EE opreme. Građani u EE Info centru mogu pronaći informativno-edukativne materijale ali i dobiti odgovore na pitanja o mjerama efikasnog korištenja energije od energetskog savjetnika. EE Info centar će za upite građana biti dostupan svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Tvrtka SF kima, grijanje, u čijem je prostoru smješten Info centar, partner je projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt).

Jedna od aktivnosti projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE projekta) je uspostavljanje EE Info točaka poput EE Info centra Kutina. SGE projekt dio je projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt) koji već više godina zajednički uspješno provode UNDP Hrvatska i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Globalnog fonda za okoliš. Projekt SGE usmjeren je na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini. Navedeno doprinosi smanjenju troškova za energente, potrošnje energenata, kao i smanjenju emisija štetnih plinova u atmosferu, a potiče se i razvoj novih djelatnosti i poduzetništva.

EE infro centar nalazi se u Kutini na adresi Tržna 8 (Gradska tržnica). Kontakt telefon 044 625 500.

Tags:


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.One Response to EE info centar – početak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?