Vijesti

Published on 21 listopada, 2013 | by #zeelena

0

Eko kuća od brodskih kontejnera

Porastom svijesti o brizi za okoliš, sve više se pojavljuju građevinski projekti koji imaju obilježja zelene gradnje. Arhitekti i dizajneri su se udružili kako bi osmislili kuću izrađenu od recikliranih i održivih materijala. Rezultat je jedna vrlo lijepa i prostrana obiteljska kuća.

kk3   kk6

Kuća je izgrađena u Wuxi, u Kini. Kuća ima suvremen dizajn s posebnim naglaskom na ekologiju, zelenilo i održivu gradnju. Osnovna građevinska struktura je sastavljena od kontejnera. Fasada je od bambusa a krov je izveden kao “zeleni krov”.

Sliku održive zelene gradnje zaokružuju solarni sustavi te sustav za sakupljanje kišnice. Površina kuće je oko 200 m2.  Ima otvoren dnevni prostor, tri spavaće sobe, ured i otvoreni prostor – galeriju.

kk2   kk7

Kontejneri koji čine osnovnu konstrukciju su jako dobro izolirani. Osim što kući daje vrlo lijep izgled fasada od bambusa je i vrlo učinkovita. Na zidovima su postavljeni izolacijski paneli.  Unutrašnjost ima jake skandinavske utjecaje s minimalističkim dekorom i šarenim detaljima.

kk8   kk5

 

kk4   kk1

Tags: ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?