Subvencije

Published on lipanj 20th, 2014 | by #zeelena

0

Grad Poreč objavio natječaj za sufinanciranje ugradnju obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Slijedom uspješne prijave Grada Poreča – Parenzo na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem mjeseca ožujka kojom je svojim građanima osigurao mogućnost ostvarivanja prava na sredstva za sufinanciranje ugradnje obnovljivih izvora energije u svoje obiteljske kuće, Grad Poreč je objavio Natječaj pod nazivom ”Obnovljivi izvori energije u obiteljskim kućama grada Poreča – Parenzo”.

Ovim natječajem će se  sufinancirati ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, kao što su: sunčani kolektori za pripremu potrošne tople vode, kotlovi na drvnu sječku i pelete, fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije, dizalice topline za proizvodnju potrošne tople vode, grijanje i hlađenje.

Zajedničkim sufinanciranjem, koje će Grad Poreč – Parenzo provoditi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, građani će moći ostvariti pravo na sufinanciranje 50% prihvatljivih troškova do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn po ugrađenom sustavu. Ostatak vrijednosti investicije snosit će građani svojim vlastitim sredstvima.

Za provedbu programa ”Obnovljivi izvori energije u obiteljskim kućama grada Poreča – Parenzo”, Grad Poreč je prijavom na javni poziv Fonda osigurao ukupna sredstva u iznosu od 500.000,00 kn i to na način da u ukupnom iznosu Fond sudjeluje s 40% odnosno 400.00,00 kn, dok se preostalih 10%, odnosno 100.000,00 kn osigurava kroz sredstva Grada Poreča – Parenzo.

Uzimajući u obzir i sredstva koja će sami građani uložiti u ugradnju navedenih sustava, procjenjuje se da će ukupan iznos uloženih sredstava u sustave za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području grada Poreča nadmašiti milijun kuna.

Tekst natječaja i sva prateća potrebna prijavna dokumentacija mogu se naći:
1. na službenim web stranicama Grada Poreča – Parenzo, link: http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=4109&j=CRO
2. mogu se osobno podići u Pisarnici Grada Poreča – Parenzo, Obala Maršala Tita 4.

Za vrijeme trajanja natječaja, sve usmene informacije mogu dobiti na broj telefona 052 / 451 099 (interni 222), svakog radnog dana i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 – 11 sati, te utorkom od 12 – 17 sati.

Dodatni materijali

Tags: , , , , , ,


About the Author

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?