Subvencije

Published on 18 lipnja, 2014 | by #zeelena

1

Grad Split subvencionira ugradnju solarnih toplinskih kolektora

Raspisan natječaj za subvencioniranje ugradnje solarnih toplinskih kolektora u obiteljskim kućama na području grada Splita

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje korištenja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima u obiteljskim kućama na području grada Splita“.

2014_04_10_Split_C.jpgPredmet ovog Natječaja je subvencioniranje provedbe mjera povećanja korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) na području grada Splita, i to ugradnja sunčanih toplinskih pretvarača (kolektora) za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanje. Subvenconirati će se samo opravdani troškovi određeni Minimalnim tehničkim uvjetima koji će nastati nakon odabira korisnika subvencije, od dana objave Zaključka o utvrđivanju bodovne liste. Opravdani troškovi subvencije kao i minimalni tehnički uvjeti koje je potrebno postići ugradnjom sustava OIE definirani su Pravilnikom za provedbu projekta „Poticanje korištenja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima u obiteljskim kućama na području grada Splita“ („Službeni glasnik Grada Splita“ broj 20/14).

Pravo na korištenje subvencije može ostvariti fizička osoba na postojećoj obiteljskoj kući, koja je u njenom vlasništvu, ili u vlasništvu članova njene obitelji, u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno stanovanju, s najviše dvije stambene jedinice, građevinske bruto površine do 400 m², a koja je izgrađena na zasebnoj građevnoj čestici.
Predmet ovog Natječaja nisu obiteljske kuće čija je gradnja u tijeku i one za koje je pokrenut postupak legalizacije sukladno odredbama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN 86/12, 143/13) – sve do okončanja postupka.
Izrada pripremne i projektne dokumentacije nije opravdan trošak.

Pojedinom kućanstvu će se sufinancirati 50% ukupne vrijednosti opravdanih troškova, odnosno maksimalno 15.000 kuna, od čega 40% (12.000 kuna) sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10% ukupnog iznosa (3.000 kuna) sufinancira Grad Split.

Opravdani troškovi ugradnje subvencionirati će se nepovratnim novčanim sredstvima Fonda i Grada Splita pomoću Vrijednosnog kupona direktno izvođaču radova, dok će vlasnik obiteljske kuće morati osigurati svoj dio financiranja u visini od 50% ukupnih prihvatljivih troškova.

Cjelokupan tekst Natječaja, Pravilnika i prijavne dokumentacije objavljen je dana 17. lipnja 2014. g. na internetskoj stranici Grada Splita, , u kategoriji Natječaji i oglasi, podkategoriji Ostali natječaji. Rok za dostavu prijava je 01. kolovoza 2014. godine.

Tags: , , , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.One Response to Grad Split subvencionira ugradnju solarnih toplinskih kolektora

  1. Avatar nenad says:

    postovani zanima me dali drzava moze dati pomoc u novcu za obnovu i zastitu od hladnoce.zivim u splitu-pozeska 2-x kat-visina zgrade 30m.stan dijelim popola sa sestrom,sa kojom zivim.zgradu je radio nekadasnji-lavcevic-67.g.moj stan i sestrin je zadnji kat.moja soba je sjever-istok-ajme koja hladnoca-skale su mi preko zida.ajme-taraca mi je direktno tuce u glavu kad spavam.sve skupa katastrofa.ja sam hrvi.20 postotni ,bez hvale,ali ako je ikako moguce rijesiti ovaj problem,jer ovdje se lako razboliti.vodi nas los upravitelj kuce,drugi mu rijesavaju ono,sto bi on trebao raditi,zajedno sa stanoupravom.bilo bi dobro kad bi mi mogli poslati komisiju,jer jos me ceka 8.g.placanja stana mup-u.otac je pok.bio policajac u onom sistemu,zato je i dobija stan na planini.nadam se da cete ovo svatiti ozbiljno.veliki pozdrav.nenad amanovic-pozeska-2-21000-split-

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?