Subvencije

Published on 20 travnja, 2015 | by #zeelena

0

Grad Zagreb objavio javni natječaj za subvencioniranje OIE sustava

Na temelju članka 4. stavka 1. Odluke o uvjetima, kriterijima i postupku za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 8/11, 6/13 i 3/14), Grad Zagreb raspisao je Javni natječaj za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2015.

Natječaj je objavljen u Jutarnjem listu 17. travnja 2015. i na internetskoj stranici Grada Zagreba (www.zagreb.hr) u rubrici INFO SERVIS > Natječaji / Pozivi / Rezultati.

Predmet ovog natječaja je subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije: solarnog kolektorskog sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode, fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije, sustava za grijanje i pripremu potrošnje tople vode na pelete, sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na peći s pirolitičkim procesom izgaranja,sustava s dizalicama topline za pripremu potrošne tople vode, grijanje i hlađenje A energetske klase (prema Eurovent Energy Efficiency Classification): zrak-voda (COP≥3,2, EER≥3,1), voda-voda i zemlja-voda (COP≥4,45, EER≥5,05),sustava s vjetrogeneratorima i akumulatorima za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju (samostalni sustavi/off-grid) na području Grada Zagreba za 2015. za kuće i stanove (fizičke osobe) te malo i srednje poduzetništvo (pravne osobe).

Financijska sredstva za troškove opreme i ugradnje sustava OIE subvencionirat će se u iznosu do 50% investicijske vrijednosti odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn.

Sredstva će se isplaćivati isključivo za troškove opreme i ugradnje nastale nakon datuma objave natječaja.

Rok za prijavu na natječaj je do 30. lipnja 2015.
Tekst natječaja i priloge možete preuzeti na slijedećim poveznicama:

 

IZVOR: obnovljivi.com

Tags: , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?