Subvencije

Published on 21 veljače, 2015 | by #zeelena

102

Obiteljske kuće – Subvencije za 2015 godinu

Ima dosta natječaja planiranih za 2015, a mi ćemo u ovom članku se baviti potporama za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Ove godine napravljene su neke izmjene vezane za subvencije za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

Promjena ima nekoliko, najvažnija je ta da se prijavljujete direktno u Fond, ne više preko opčina, gradova i županija. To je dobro jer je omogućeno svim građanima mogućnost prijave (naravno ako zadovoljavate ostale kriterije). Prošle godine se prijavilo samo 180 gradova od ukupno cca 555 tako da nisu imali svi mogućnosti iskoristiti subvencije. Planirana je obnova ukupno 6000 objekata, a napravljeno je samo 1000.

energetska_obnova

Ove godine se planira obnova 10.000 kućanstava te je princip da nema bodovanja i rangiranja nego prema pristiglim prijavama (tko prvi njegova djevojka).

Mogu se prijaviti samo legalni objekti i objekti koji imaju građevinsku dozvolu. Ako imate građevinsku dozvolu za objekat u kojem boravite, a čekate legalizaciju pomočne zgrade možete se prijaviti za obnovu tog objekta koji ima građevinsku.

20131024-222125.jpg

Subvencije bi trebale krenuti krajem ožujka te će se subvencionirati zamjena stolarije, postavljanje fasadnog sustava, instalacija kotla i peći na biomasu, solarne kolektore i dizalice topline. Ukupan iznos i postotak subvencije ovise u kojem području živite, a iznose od 40% – 80%. Dobra vijest je da nečete trebati izraditi projekat kao što je bio slučaj prošle godine. Tu ste uštedjeli nekoliko tisuća kuna.

ee_stolarija

Prvi put subvencionirati će se i novogradnja, ali objekat mora biti sa potrošnjom energije A i bolji, A+++. Natječaj bi trebao krenuti od lipnja ove godine.

Bilo kakva pitanja ostavite u komentarima ili pošaljite na e-mail info@zeelena.com.hr

Isto tako ako trebate pomoć oko papirologije i ponuda svakako nam se javite.

 

Tags: , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.102 Responses to Obiteljske kuće – Subvencije za 2015 godinu

 1. Avatar Marijana says:

  U proljeće krećemo s gradnjom kuće, da li imamo pravo na kakav poticaj

 2. Avatar Marijana says:

  U proljeće krećemo s gradnjom kuće, mlada smo obitelj i nismo na području posebne državne skrbi. Zanimalo bi me da li imamo pravo na neka bespovratna sredstva. Gdje sam god postavila pitanja ne znaju mi odgovoriti.

 3. Avatar Ana Repic says:

  D dan, u vezi s sufinanciranja obnove kuce, dali je istina, da se ukida onih 20 % , i da cemo mi koji smo napokon skupili na neki nacin novaca, da isto promijenimo nase 50 god stare krovove, ili slicno, morati izdvojiti 40-50 % . Sigurni smo ,da to vise mi ratom zahvaceni Baranjci necemo moci napraviti s Baranjskim primanjima. Tu informaciju zanima vise Baranjaca, ali neznamo kuda da se obratimo s nasim upitom. U nadi, da ne zelite da se totalno isprazni nasa Baranja, nego da se vrate nasi mladi. Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru. Ana.

 4. Avatar Ana Repic says:

  D dan,u vezi s sufinanciranja obnove kuce, dali je istina, da se ukida onih 20 % , i da cemo mi koji smo napokon skupili na neki nacin novaca, da isto promijenimo nase 50 god stare krovove, ili slicno, morati izdvojiti 40-50 % . Sigurni smo ,da to vise mi ratom zahvaceni Baranjci necemo moci napraviti s Baranjskim primanjima. Tu informaciju zanima vise Baranjaca, ali neznamo kuda da se obratimo s nasim upitom. U nadi, da ne zelite da bas svi Baranjci napuste nasu domovinu, Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru. Ana.

 5. Avatar josip says:

  Poštovani

  molim info vezano uz subvencije novogradnje za 2016 godinu, dali postoje kakve mogućnosti za subvenciju

  hvala

 6. Avatar Suzana says:

  Poštovani !

  Zainteresirani smo za natječaj za energetsku obnovu fasada. Zanima nas u kojem roku nakon prolaska na natječaju moramo započeti s radovima i s kojim otprilike vlastitim postotkom iznosa sredstava moramo raspolagati u startu,tj. da li se dobivena sredstva koriste u toku izrade ili nakon završetka radova

 7. Avatar Ivana says:

  Postovani
  Ljubazno Vas molim info koja mi je sve dokumentacija potrebna za energetsku ucinkovitost privatne kuce za izradu krovista i stolarije za 2016 godinu te gdje se potrebno prijaviti za isto.
  Unaprijed hvala!
  Lp

 8. Avatar PAULA VUKČEVIĆ LAZAR says:

  Poštovani,kome bi se trebala i gdje na koju adresu javiti u vezi subvencioniranja za fasadiranje kuće. k tome smo i stradalnici Domovinskog rata. Naime u toj kući mi je poginula sestra, a majka i ja sa svojom djecom danas živimo u istoj.
  unaprijed zahvaljujem na odgovoru,
  s poštovanjem Paula Vukčević Lazar

 9. Avatar Slavica Brankovic says:

  Postovani
  Molila bih vas da mi odgovorite šta mi je sve potrebno kako bi se na vrijeme mogla prijaviti za energetsku
  učinkovitos privatne kuće za izradu fasade i krovišta za 2016. godinu?
  Hvala!

  LP Slavica

 10. Avatar Heni says:

  Zanima me kome se treba obratit u vezi solarnog grijanja.Iz Istre.hvala

 11. Avatar eldar says:

  Dali Vam je itko odgovorio na ovo pitanje? I ja uskoro krećem u Takvu priču pa me zanima dali ste štogod otkrili po pitanju sufinanciranja.

 12. Avatar owen says:

  Wenn Sie ein Darlehen benötigen, gelten jetzt Darlehen bieten in Pfund, Euro, Dollar, damit die Interessenten sollten reagieren zu gefallen
  uns auf: owenfinane89@gmail.com

 13. Avatar Sarah says:

  Poštovani, možete li nam reći kada će i gdje biti objavljeni novi natječaj za subvencioniranje energetske obnove obiteljskih kuća (pročitala sam negdje da se više natječaji neće objavljivati u gradovima i općinama prema mjestu stanovanja). Kod nas je situacija slijedeća – kuća je izgrađena 1989. godine, tik prije rata, riječ je o visokoj prizemnici – svu potrebnu dokumentaciju posjedujemo (dakle legalizirana je i imamo građevinsku dozvolu). Gornji dio kuće (potkrovlje) nije nikada sređeno, čak je i niže za nekoliko (3,4) redova blokova nego što je u projektu kuće, te na taj gornji dio kuće čak nije ni navučen stiropor (na donji jeste). Definitivno je potrebna toplinska izolacija – od fasade preko novog krovišta do stolarije. Imamo u planu dignuti zidove za tih par blokova, staviti stolariju, mjenjati krovište i staviti fasadu…… Zanima nas imamo li mi pravo na subvencioniranje s obzirom da potkrovlje nikada nije uređeno? Unaprijed puno hvala na odgovoru, lijep pozdrav iz hladne Slavonije.

 14. Avatar Lorita says:

  Poštovani,
  uskoro kupujem stanu u Zagrebu u zgradi koja je izgrađena 1971. godine. Stolarija (prozori) do sada nikada nisu mjenjani tako da su jako dotjarali uz to se čuje jaka buka automobila iz obližnje ulice. Moje pitanje je da li imam pravo na subvencioniranje kupovine novih porozora. Puno pozdrava i hvala!

 15. Avatar KATARINA says:

  Poštovani,
  molima Vas za pomoć,naime građevinska dozvola će nam biti pravomoćna 20.10.2015.g i počinje nam izgradnja niskoenergetske kuće A razreda,da li smo mi u mogućnosti dobiti subvenciju za stolariju i fasadu,ako da molim vas da mi kažete od kuda trebamo krenuti i pitati za pomoć!?Točnije radi se o Karlovačkoj županiji…
  Unaprijed hvala

 16. Avatar Mirjana says:

  Da li vrijedi i za kuće od obnove koje je država obnavljala a ne vlasnik sam da moraju biti gradnja prije 21. lipnja 2011. da bi se mogla ostvariti prava na subfinanciranje?

 17. Avatar Duska Popović says:

  Imamo obiteljsku kuću u Vrginmostu – općina Gvozd, Sisačko moslavačka županija., Koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za energetsku učinkovitost privatne kuće ( za vanjsku stolariju i novu fasadu). gdje se predaje zahtjev i što je potrebno od dokumentacije.
  Srdačno

 18. Avatar DRAGICA says:

  Koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za energetsku učinkovitost privatne kuće ( za vanjsku stolariju i fasadu) i gdje se predaje zahtjev? Živim u općini Barilović, karlovačka županija. Hvala.

 19. Avatar NATALIJA says:

  Poštovani,
  Radili bi fasadu oko 350m2 gdje mogu prikupiti papire za subvenciju obiteljske kuće.
  Lijep pozdrav!

 20. Avatar davor says:

  Postavio sam pitanje 29 lipnja još čekam odgovor. U međuvremenu sam platio i kaznu za zadržavanje objekta te čekam rješenje nadležne službe. Zanimam se po pitanju poticaja za obnovu fasada ili oie.

 21. Avatar Sasa says:

  Sve pohvale za dodelu subvencija za energetsku efikasnost.

 22. Avatar davor says:

  posjedujen kuću stariju od 1968 kasnije nadograđivanu, vanknjižni sam vlasnik te sam podnio zahtjev za legalizaciju. Komisija je izašla na pregled i čekam rješenje. Molim vas da mi kažete šta mogu učiniti po pitanju obnove fasade ili ugradnje solarnog grijanja te mogu li dobiti subvenciju. Kuća se nalazi u Vrgorcu.

 23. Avatar Ivo says:

  Do kojeg datuma se mogu prijavit za subvenciju za fasadu, lp, Ivo

 24. Avatar tea says:

  Unaprijed Vam zahvaljujem!!

 25. Avatar tea says:

  Molila bi vas da mi odgovorite da li imamo pravo na subvenciju za fasadu i grijanje kuće ako je kuća građena 1974, iim a građevinsku dozvolu ali smo sad počeli renovaciju, stav ili novi krov, pvc prozore s troslojnim staklom ali u kući za sad ne stanujemo unutrašnjost kuće je prazna jer smo je rekonstruirati ali sve je legalizirano?

 26. Avatar josip says:

  Postovani objekat mi je legalan (dobio rijesenje pravovaljanosti) ,zivim u toj obiteljskoj kuci ali jos nije rijeseno gruntovno vlasnistvo. Dali mogu ja podnijet zahtjev za obnovu fasade i krovista ?
  Hvala

 27. Avatar Valentina says:

  Postovani.moje je pitanje sljedece.dali je ili kada ce biti raspisan natjecaj za subvencije kuca u izgradnji.?koji su uvjeti za ostvarivanje prava i gdje se mogu dobiti podrobnije informacije?
  Hvala unaprijed!

 28. Avatar marina says:

  Poštovani …spremamo se za adaptaciju stare kuće građene prije ’68. pa me zanima što nam treba od dokumentacije i gdje se mozemo prijavit? Iz okolice Krizevaca smo …unaprijed hvala

 29. Avatar Ruzica Blažic says:

  Molim Vas koji su potrebni dokumenti kako bi se prijavili na natječaj, Papiri od kuće su uredni. Kako se prijaviti i gdje Hvala

 30. Avatar iva says:

  POŠTOVANI, ZANIMA ME SAMO KOJE DOKUMENTE MORAM SKUPITI KADA MI IZAĐU IZVOĐAČI RADOVA,KUĆA JE U VLASNIŠTVU

 31. Avatar mihael says:

  Objekt mi je legaliziran ali nije katastarski ucrtan da li je to dovoljno da se dobije subvencija ?

 32. Avatar tabula says:

  Mogu li i vlasnici stanova aplicirati za subvencije u obnovi stolarije?

 33. Avatar MARIJA says:

  Molim Vas da mi odgovcorite da li je moguće dobiti sredstva za krovište kuće, koji su dokumenti potrebni, do kada se može prijaviti i gdje, živim na području općine Vrbovec.

 34. Avatar tea says:

  poštovani,

  Pred neki dan sam dogovorila zamjenu stolarije obiteljske kuce, objekt je legalan, papiri u redu, zivi se unutra….interesira me da li se mogu prijaviti na naječaj za subvenciju budući sam ja posao već dogovorila i vjerojatno ce biti gotovo prije subvencije. Da li je subvencija svejedno moguca, kao refund ???
  hvala

 35. Avatar Mladenka says:

  Zanima me gdje se trebam obratiti za subvencioniranje fasade na obiteljskoj kući u gradu Zagrebu.

  Građevinska dozvola, uknjižba i sve vezano za papire oko gradnje, imam uredne

  Hvala!

 36. Avatar UBMF says:

  Subject: UDA bankovnih kredita MICRO FINANCIJE
  Od: Godwin Kelvin
  E-mail: udabankmicrfinance
  Datum: 2015/11/04
  UDA MICROFINACE BANKA je osiguranje kredita manje povlastice od 1994. godine, iako je u nekim dijelovima svijeta sada postoje internet prijevara, UDA je ovjeren od strane vlade i novih ažuriranja smo proces osiguranja kredita s uvjetima kreditiranja, što znači da ne varanje ili miscalculaton. mnogi kupci nam ne vjerujete, ali još uvijek im dati im disire.need kredit?
  poziva danas na +44703192182
  ili putem e-maila na udabankmicrfinance@gmail.com

 37. Avatar Mirjana says:

  Ako imam legalan objekt i prijavljeni smo na toj adresi, katastarski upisano, ali gruntovno nije riješeno, dali je to dovoljno za dobivanje nepovratnih sredstava?

 38. Avatar Krešimir says:

  Poštovani,

  natječaj je objavljen na slijedećoj stranici 26.03.2015.
  Zasad se radi o natječaju za obnovljive izvore energije.

  http://www.fzoeu.hr/hrv/pdf/EnU9%202015.pdf

 39. Avatar Robert Kaniški says:

  Poštovani !

  Molilo bi vas da mi odgovorite šta mi je sve potrebno kako bi se na vrijeme mogao prijaviti za energetsku učinkovitos privatne kuće sa dograđenim djelom za koji je predana dokumentacija za legalizaciju za zamjenu stolarije inače je kuča je dvojni objekat a vlasnik je uredno upisan kao vlasnik objekta.Zanima me kome se obratiti koje papire predati i ko to radi i dali se moguće prijaviti za 2015.g ili za 2016. g

  Hvala

 40. Avatar Valerija says:

  Molim vas da mi odgovorite gdje se trebam prijaviti za energetsku učinkovitost moje kuće jer imam građevinsku dozvolu prijavila sam se za legalizaciju dozidane dvije sobe, one su jedna nad drugom u toj kući živimo izmjenili smo stolariju i jedan dio iznutra izolirali regips pločama kuća se nalazi u Pleternici hvala!

 41. Avatar Branko says:

  Želio bih ove godine koristiti ovu subvenciju, te me zanima slijedeće:
  Koju dokumentaciju bi trebalo imati, odnosno da li bi bilo dobro napraviti
  energetski certifikat prije raspisivanja natečaja?
  Što taj certifikat mora sadržavatI?

  Ako netko ima preporuku za certifikatora izvođača radova za područke Istarske županije.
  ( Toplinska fasada i zamjena 10 prozora sa griljama )

 42. Avatar Vesna Lesić says:

  Poštovani,
  dali netko pod energetkom obnovom obiteljskih kuća subvenionira zamjenu krovnih ploča ?

  • Avatar Branko says:

   Želio bih ove godine koristiti ovu subvenciju, te me zanima slijedeće:
   Koju dokumentaciju bi trebalo imati, odnosno da li bi bilo dobro napraviti
   energetski certifikat prije raspisivanja natečaja?
   Što taj certifikat mora sadržavatI?

   Ako netko ima preporuku za certifikatora izvođača radova za područke Istarske županije.
   ( Toplinska fasada i zamjena 10 prozora sa griljama )

 43. Avatar Marija says:

  Zanima me koji je postupak subvencioniranja obiteljskih kuća? Kome se obratiti?
  Hvala

 44. Avatar Ivan Ivan says:

  “Prvi put subvencionirati će se i novogradnja, ali objekat mora biti sa potrošnjom energije A i bolji, A+++.”

  Ne postoji A+++ energetski razred, samo A i A+…malo ste pobrkali kućanske aparate i kuće 🙂

 45. Avatar davor says:

  Izgleda da će ñatjecaj biti otvoten pocrtkom travnja.A bit ce potrebno i certifikatora nazvati za energetaki pregled kuce pa poslije izvođaca radova pa poslati u fond zahtjev sa dokumentima pa kad dobijete ugovor napraviti posao pa ponovo certifikatora i nakon toga u roku 30 dana bi trrbali dobiti povrat novca

 46. Avatar Dubravka says:

  Poštovani, molim Vas gdje mogu naći detaljne upute za prijavu za subvenciju obnove fasade obiteljske kuće, a interesantni su mi i solarni kolektori. Fasada je stara cca 30 godina , a kako živimo u brdskom predjelu, gdje je i hladnije, mislim da bi nova fasada pridonijela očuvanju topline.
  Zahvaljujem

 47. Avatar mirjana kosina says:

  što mi je sve potrebno za subvenciju fasade obiteljske kuće

 48. Avatar maja brajcic says:

  postovani,
  trebam pomoc. kada i da li je pokrenut natjecaj za subvencioniranje a energ. ucinkovitost obiteljskih kuca? Naime, iz Ilove smo , kraj Kutine i mjenjali bi stolariju, izolirala bih kucu ali ne izvana. Spremna sam na smanjenje kvadrature, ima je dovoljno, izolirala bih samo sjever i jug kuce koji nemaju prozore, ostali zidovi su u prozorima te bi ove propuh prozore zamijenila izoliranim pvc. Trebala bih savijet koga trazit ponudu. I, da, peci na biomasu? tko ih nudi? Posjedujemo pec na drva ali je stara i bojim se da ce kotao uskoro procurit, centralno je u pitanju.

  Hvala na pomoci,

  Maja Brajcic

 49. Avatar nenad says:

  zanima me energetska ovnova obiteljske kuce.kuc aje 10×10,ima podrum ispod pola kuce, prizemlje prvi sprat i potkrovljekrov je salonit ploce, fasada je klasicna iz vremena 80.stolarija je drvena .grijemo se na drva.zanima me gdje se treba prijaviti ista treba od papira i koliko bi kostala obnova.kuca je u korenici
  poz

 50. Avatar Dalibor Vrančić says:

  Mene zanima gdje se može nazvati za neke informacije o subvenciji.Gdje se nalazi taj fond i br,telefona.Hvala

 51. Avatar ivan says:

  grijanje obiteljske kuće na biomasu.
  – što je sve potrebno od dokumentacije?
  -gdje se mogu skinuti obrasci za ispunjavanje?
  -da li dokumentaciju treba direktno donijeti u fond ?

  Unaprijed hvala
  Ivan

 52. Avatar ivan says:

  Da bih se mogao prijaviti na natječaj za subvenciju grijanja kuće na biomasu molio bih vas da mi odgovorite što mi je sve potrebno od dokumentacije i gdje treba predati dokumentaciju? Ne razumijem što znači diretno predati u fond.
  Unaprijed hvala.
  Ivan

 53. Avatar Trpimir Šoić says:

  Zanima me poticanje kod novogradnje, znate li hoće li se subvencija davati za cijelu ovojnicu kuće( krov, prozori, fasada) ili se može samo dio.
  Ja bi svakako išao na prozore( tri stakla, pvc s 6 komora low-e premaz dva puta i argon) i krovište (18cm tervol ili 20 cm XPS )
  Kako da znam hoće li to biti dosta za A energetski razred. BTW fasada je u projektu 10cm EPS

 54. Avatar željko says:

  molim vas da mi kažete na kojoj stranici se mogu skinuti prijavni obrasci za izradu fasade po energetskoj učinkovitosti

 55. Avatar željko says:

  molim vas da mi odgovorite od kada do kada se mogu slati prijave za stambene kuće,te koji dokumenti su potrebni za prijavu

 56. Avatar IVO MILOŠEVIĆ says:

  da li će biti raspisan natječaj za ugradnju fotonaponskih panela za vlastitu potrošnju

 57. Avatar maja says:

  Kratko pitanje, znaci, krajem ozujka ce biti obavljen natjecaj, nakon toga se mozemo prijaviti direktno u fond i vama se mozemo obratiti oko papirologije? govorim sad o obiteljskim kucama

  hvala na odgovoru, u naprijed!

 58. Avatar Mauro says:

  Poštovani,
  u kući koje je legalna i sve ostalo potrebno (a građena prije 1968) imamo visoko potkrovlje koje mi je plan jos malo podignuti i urediti kao stan za stanovanje (dakle u planu je promjena krova..nadogradnja zidova i nabava prozora i vrata te zamjena vec postojećih).. zanima me dali je moguće dobiti subvencije od ministarstva/države i točno za šta? dali mi možete malo razjasniti općenito situaciju s dobivanjem tih subvencija.. i dali je (primjerno za fasadu) moguće dobiti subvencije za samo to visoko potkrovlje ili bi se trebala raditi onda fasada cijele kuće…? i koliki su izgledi da uopće dobijem te subvencije? (kao što vidite malo sam nov u ovome.. i svaka pomoć je dobrodošla..pa se zahvaljujem na strpljenju)
  Pozdrav, Mauro

 59. Avatar davor says:

  Tomislav.
  Možete mi pisati na prijatelj4545@gmail.com

 60. Avatar davor says:

  Od kud ste?Približno.

 61. Avatar IVAN IVANIŠIĆ says:

  Poštovani,molim Vas da mi objasnite u koju kategoriju ulazi adaptacija postojeće kuće sa
  nadogradnjom novog dijela.Da li treba pričekati natječaj u lipnju ili se prijaviti u ožujku.
  Hvala,

 62. Avatar Nataša Krapec says:

  Poštovani, živim na području Klinča Sela i zainteresirana sam za obnovu stolarije na obiteljskoj kući. Možete li mi reći kada će točno biti raspisan natječaj i koju će dokumentaciju biti potrebno pribaviti.
  Nataša Krapec
  Novo selo Okićko 17
  10450 Jastrebarsko

 63. Avatar Tomislav says:

  Davore,

  također tražim ponuđaće, a ponude su astronomske, ljubazno molim kontakt ovog realnog ponuđača ukoliko nije problem.
  Zahvaljujem
  lp

 64. Avatar davor says:

  Konacno koliko toliko realna ponuda….30 000 kn niza od prve ponude…prva ponuda kljuc u ruke je bila 66.500 kn za 600 l.sistem ,a ova druga je za 800 l.sistem.
  Nadam ce da ce mi se javiti jos koji izvodac.
  Reklamirat cu ga dalje ako dobro i za realnu cijenu napravi.
  Lijep pozdrav

 65. Avatar Mijo Burina says:

  Dali če biti subvencionirana i plinska grijanja ako su starjeg datuma.?

  Kuća je legalizirana posjeduje i kolektore za toplu vodu.

  Hvala na odgovoru !

 66. Pingback: SUBVENCIJE 2015 | LAG Laura

 67. Avatar Davorka Čolak says:

  Postovani
  Molila bih informaciju, gdje i kada se moze prijaviti za natjecaj o energetskoj ucinkovitosti obiteljske kuce u 100% mom vlasnistvu i sa urednim papirima.
  U pitanju je fasada i vanjske stolarija.
  Hvala unaprijed.

  U Zagrebu, 03.03.2015.

  • Avatar #zeelena says:

   Poticaje daje Fond za zaštitu okoliša. Trebao bi biti objavljen krajem mjeseca i tada će se vidjeti šta će sve trebati od papirologije.

 68. Avatar Davorka Čolak says:

  Postovani
  Molila bih informaciju, gdje i kada se moze prijaviti za natjecaj o energetskoj ucinkovitosti obiteljske kuce u 100% mom vlasnistvu i sa urednim papirima.
  U pitanju je fasada i vanjske stolarija.
  Hvala unaprijed.

 69. Avatar Goga says:

  Postovani
  Molim Vas da mi odgovorite da li imam pravo na subvenciju za stolariju vanjsku i unutarnju ili fasadu za novogradnju kuca je sazidana od cigle i pokrivena crijepom prije 15dana sa svim vazecim dozvolama,ds li cekati lipanj,hvala

 70. Avatar Goga says:

  Postovani
  Molim Vas da mi odgovorite da li imam pravo na subvenciju za stolariju vanjsku i unutatnju ili fasadu za novogradnju kuca je sazidana od cigle i pokrivena crijepom prije 15dana sa svim vazecim dozvolama,ds li cekati lipanj,hvala

 71. Avatar zdenka says:

  Molila bih Vas da mi pomognete, naime kupila sam kuću koja je sagrađena prije 1900. Potrebna je adaptacija međukatne konstrukcije, unutarnje i vanjske stolarije, krovne konnstrukcije, fasade, znači kompletno sve. Od dokumentacije posjedujem dosts toga jer je kuća kupljena u 1.mjesecu na kredit. Provedena je gruntovno i katastarski, ishodila sam vlasnički list na svoje ime i prijavljena sam na toj adresi jer tu i stanujem. Građevinsku dozvolu nemam pa Vas molim za savjet. Hvala

 72. Avatar aleksandar says:

  koliki je minimalni, a koliki je maksimalni novčani iznos koji fond odobrava,za izmijenu vanjske stolarije. hvala.

 73. Avatar Nikola says:

  Poštovani,
  imam upit vezan uz obnovu obiteljske kuće. Naime moje pitanje se veže uz godišnji plan Fonda u kojem piše da će se program obnove obiteljskih kuća raspisivati u ožujku 2015.
  Naime, radi se o kući na otoku Ugljanu (Sušica) kojoj bi trebalo promjeniti stolariju i fasadu na gornjem katu – donji kat je renoviran prije dvije godine.
  Kuća je redovno upisana u sve zemljišne knjige, legalizirana i sve ostale stvari.
  Naime, više od 50% kuće se koristi kao prostor za iznajmljivanje u turizmu. Ovim putem me stoga zanima hoće li Fond davati sredstva za obnovu u navedenoj situaciji? Je li ta situacija (iznajmljivanje objekta u turizmu otegotna okolnost?
  Isto tako htio bih Vas upitati hoće li prijavni obrazac i dokumentacija ove godien biti ista kao što je bila prošle godine?
  Koliko povrata sredstava i do kojeg maksimalnog iznosa ako se odobri za ovu kuću može fond sufinancirati?

  S poštovanjem,
  Nikola Ivančić

  P.S. zahvaljujem se unaprijed na odgovoru!

 74. Avatar Zvonimir says:

  Koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za 2015 god. za potporu za energ.učinkovitost, privatne kuće za izmijenu vanjske stolarije, i gdije se predaje zahtijev. HVALA.

 75. Avatar Andreas Krivak says:

  Kuća je 100% u mome vlasništvu i ima građevinsku dozvolu,no nije gruntovno uvedena tako da ni ne mogu biti prijavljen u njoj prebivališno.
  Objavili ste:
  Mogu se prijaviti samo legalni objekti i objekti koji imaju građevinsku dozvolu. Ako imate građevinsku dozvolu za objekat u kojem boravite, a čekate legalizaciju pomočne zgrade možete se prijaviti za obnovu tog objekta koji ima građevinsku.
  Da li mogu podnijeti zahtjev za subvenciju (konkretno za nadogradnju postojećeg sistema centralnog grijanja na peletni kotao)?

  Lijep pozdrav!!

 76. Avatar Ivan Butković says:

  Poštovani tražim upit u ume moje majke (82Godine) koja živi u Dalju općini Erdut.Posjeduje kuću izgrađenu u sustvu obnove ali nema toplinsku fasadu.Koju dokumentaciju treba imati za prijavu, Hvala.

 77. Avatar Ivan Butković says:

  Poštovani zainteresinam za solarne panele,Nalazim se u Tenju pored Osijeka posjedujem građevinsku dozvolu i imam toplinsku fasadu na kući,Koju dokumentaciju trebam imati i gdje se javiti. Hvala.

 78. Avatar #zeelena says:

  Subvencije će davati FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA i trebale bi krenuti krajem ožujka. Nezna se još šta će sve trebati od papirologije, to će biti objavljeno kada Fond objavi javni poziv za natječaj. Ali sigurno će trebati papir da je objekt legalan, vlasnički list, dokaz da u tom objektu imate prebivalište te ponudu od izvođaća radova. Ne subvencioniraju se sustavi koji su već napravljeni. Zahtjev i ostala dokumentacija predavati će se nakon što se objavi natječaj.

 79. Avatar jelena says:

  Koji dokumenti su potrebni za prijavu za natjecaj za 2015.g i gdje se predaje zahtjev? Hvala

 80. Avatar Bruno says:

  Postavio sam Vam pitanje ali odgovor “0” bodova. U cemu je problem?????

 81. Avatar Dubravka says:

  Molila bih da mi kažete što sve treba za peć na pelete za centralno. Gdje se predaju dokumenti? Dali se subvencija dobije prije ili poslije radova?

 82. Avatar Miroslav Vunić says:

  Poštovani !
  Molio bih Vas da mi malo pojasnite subvenciju na “novogradnju”. Naime, pripremam se za gradnju niskoenergetske montažne obiteljske kuće i volio bih znati što takva subvencija obuhvaća.
  Hvala !

  • Avatar #zeelena says:

   Kako su rekli iz Fonda, subvencije za novogradnju kreču u lipnju. Objekt mora biti u A razredu po potrošnji energije. Ako planirate gradnju svakako pričekajte lipanj.

 83. Avatar Tomislav Raucher says:

  Koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za 2015. god. i kamo se prijaviti ?za subvencije za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.
  Hvala
  Tomislav

 84. Avatar anemona65 says:

  Molila bih vas da mi odgovorite šta mi je sve potrebno kako bi se na vrijeme mogla prijaviti za energetsku
  učinkovitos privatne kuće za izradu fasade i krovišta za 2015. godinu. Kuća jeu 100 %-tnom našem vlasništvu, samo još nije gruntovno sređeno, hvala

 85. Avatar Ljubica says:

  posjedujem kuću, imam unutrašnju stolariju trebam postaviti škurnice, vanjsku izolaciju i izolaciju krova, unutrašnje grijanje (nemam postavljeno centralno za sada se grijemo na drva) i solarno, dali je moguće da ovo bude sve obuhvaćeno u ovom natječaju ili samo dio navedenog. Molim gdje mogu predati dokumentaciju, šta je sve potrebno i na koju adresu da dostavimo. Hvala.

 86. Avatar Damir says:

  Poštovani, zanima me dali se mogu prijaviti za energetsku ućnkovitost kuća koja je izgrađena prije 1968 a do tada nije bila potrebna građevinska dozvola ( a možda je i imam u papirima nisam sigur)
  dali se može prijaviti promjena azbestnog krova. Oroslavje Krapinsko zagorska županija.
  Hvala na odgovoru

 87. Avatar ivana says:

  koji dokumenti su potrebni za subvencije fasadnog sustava ili solarne konektore hvala i adresu di mozemo podnjeti zahtjev hvala unaprijed

 88. Avatar sanja horvat says:

  i mene zanima koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za 2015 god. za potporu za energ.učinkovitost, privatne kuće za izmijenu vanjske stolarije, i gdije se predaje zahtijev. HVALA.

 89. Avatar Miljenko says:

  Poštovani !

  Molio bi Vas da mi odgovorite šta mi je sve potrebno kako bi se na vrijeme mogli prijaviti za energetsku/ dali samo troškovnik ili jos nesto / učinkovitost privatnih kuća za izradu fasade.a sve obzirom na saznanje da bi subvencije trebale krenuti krajem ožujka te će se subvencionirati postavljanje fasadnog sustava,
  Unaprijed hvala, Lp Miljenko

 90. Avatar Stanko Antinac says:

  Pozdrav ! Mene zanima konkretno biomasa tj.grijanje na biomasu jer već imam postavljene radijatore u kući i kolika bi bila subvencija za instalaciju kotla ili peći na biomasu ? Hvala

 91. Avatar aleksandar says:

  Koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za 2015 god. za potporu za energ.učinkovitost, privatne kuće za izmijenu vanjske stolarije, i gdije se predaje zahtijev. HVALA.

 92. Avatar vjekoslav hlebec says:

  Molim Vas , ako mi možete navesti što mi je sve potrebno od dokumentacije u prijavi za subvenciju fasade na obiteljskoj kući, kao i gdje se predaje zahtijev, u Vašem članku piše da se predaju direktno u fond na stranici fonda nisam našao otvoreni natječaj za obiteljske kuće već samo za višestambene objekte , hvala

 93. Avatar Dana Kadoić says:

  Koji dokumenti su potrebni za prijavu na natječaj za 2015. god. za potporu za energetsku učinkovitost privatne kuće (za fasadu, krovište ili vanjsku stolariju) i gdje se predaje zahtjev? Hvala!

 94. Avatar Vesna Dundara says:

  Molila bi vas da mi odgovorite šta mi je sve potrebno kako bi se na vrijeme mogla prijaviti za energetsku
  učinkovitos privatne kuće za izradu fasade. Problem je u tome šta je to dvojna kuća, a ja bi napravila fasadu samo na mojoj polovoci. Dali je to moguće. I zanima me koliko vlasnik kuće mora biti prijavljen na
  toj adresi, jer sam tu polovicu dvojne kuće nasljedila od roditelja i sad sam konmačno sredila svu dokumentaciju vezanu za vlasništvo. Hvala!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

 • ZEELENA.INFO

  Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
 •   • Forgot?