EE info centar

U ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP Hrvatska), Grada Kutine i tvrtke SF klima, grijanje otvoren je EE Info centar.

U EE info centru su prikazani primjeri solarne pasivne gradnje, presjeci energetski efikasnih zidova i prozora, fotonaponske elektrane, solarnih kolektora i ostale EE opreme. Građani u EE Info centru mogu pronaći informativno-edukativne materijale ali i dobiti odgovore na pitanja o mjerama efikasnog korištenja energije od energetskog savjetnika. EE Info centar će za upite građana biti dostupan svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Tvrtka SF kima, grijanje, u čijem je prostoru smješten Info centar, partner je projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt).

Jedna od aktivnosti projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE projekta) je uspostavljanje EE Info točaka poput EE Info centra Kutina. SGE projekt dio je projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt) koji već više godina zajednički uspješno provode UNDP Hrvatska i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Globalnog fonda za okoliš. Projekt SGE usmjeren je na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini. Navedeno doprinosi smanjenju troškova za energente, potrošnje energenata, kao i smanjenju emisija štetnih plinova u atmosferu, a potiče se i razvoj novih djelatnosti i poduzetništva.

EE infro centar nalazi se u Kutini na adresi Tržna 8 (Gradska tržnica). Kontakt telefon 044 625 500.

Galerija slika:


Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?