Vijesti

Published on 5 lipnja, 2014 | by #zeelena

0

Održan je prvi “zEEleni Fest Kutina 2014”

U organizaciji Udruge Energo Panona i Grada Kutine, kao glavnog pokrovitelja, održan je prvi zEEleni FEST Kutina 2014, u sklopu kojeg je u subotu 31. svibnja 2014. u Klubu Arkus u Pučkom otvorenom učilištu Kutina održana Konferencija “Održivi razvoj i zeleno gospodarstvo”. Konferenciju je pozdravnim govorom otvorio gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić, iskazavši svoju podršku ovakvim projektima i idejama koje vode ka održivom razvoju.

IMG_0547

Renomirani stručnjaci iz raznih segmenata društva održali su svoja interesantna predavanja, sa temama o perspektivi regionalnog gospodarstva i održivog razvoja, o integraciji zelenog gospodarstva u lokalnim sredinama, što donose energetske zadruge te koje su prednosti i potencijali takvog udruživanja poduzetnika, o LED rasvjeti, o ESCO modelima financiranja projekata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstavljen solarni električni automobil u sklopu projekta SOELA

IMG_0576

Solarni automobil – projekt SOELA

Na Novom trgu u Kutini istodobno se održavao Sajam obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, gdje je predstavljen i projekt SOELA, u realizaciji Tehničke škole Kutina. Cilj projekta je razvoj novih inovativnih izvannastavnih aktivnosti i metoda obrazovanja učenika, te poticanje novih znanstvenih i tehničkih inovacija i dostignuća učenika kroz izradu solarnog električnog automobila. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u ukupnom iznosu od 189.149,51 eura. Osim Tehničke škole Kutina, partneri Tehničkoj školi Sisak su i Srednja strukovna škola Velika Gorica, Srednja škola Vice Vlatkovića Zadar i Elektrotehnička i prometna škola Osijek te Sisačko-moslavačka županija i HZZ, Područna služba Sisak.

1901525_10202762363714367_2363201242622123681_n

Dodjeljene titule “Mali energetski savjetnik” za najmlađe!

Također, u sklopu zEEleni Fest Kutina 2014 27. svibnja 2014. održana je završna priredba djece iz osnovnih škola sa područja grada Kutine i djece iz Dječjeg vrtića Kutina, okupljene oko natječaja “Mali energetski savjetnik”, koji je organizirala Udruga Energo Panona i Grad Kutina. Tom prilikom djeci su podijeljene prigodne nagrade i diplome sa zvanjem “Mali energetski savjetnik” za doprinos i rad na poticanju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, poticanje i edukacija drugih učenika osnovnih škola da

IMG_4673

Mali energetski savjetnici

učinkovito koriste energiju u školi i kod kuće. Stečenim vještinama i znanjem u polju energetski učinkovitog korištenja energije, sa svojim primjerom i ponašanjem, Mali energetski savjetnik pozitivno utječe na druge učenike, na odrasle osobe, te roditelje. Organizatori su zahvalni svim sudionicima ove manifestacije, organizatorima, svoj djeci, te voditeljima i nastavnicima, koji su omogućili realizaciju iste. Posebne pohvale idu najmlađima iz Dječjeg vrtića Kutina za odličnu priredbu, kojom su pokazali da održivi razvoj ima svoju budućnost u gradu Kutini.

zEEleni Fest Kutina ima tendenciju dugoročno održive manifestacije

Projekt ima tendenciju dugoročno održive manifestacije, koja će promovirati turističke i gospodarske vrijednosti grada Kutine i Moslavine te cijele regije. Organizatori festivala će kroz godinu raditi sustavno na obogaćivanju programa te integraciji različitih poslovnih subjekata, kao i zadržavati ciljani nivo komunikacije.

Aktivnim postfestivalskim djelovanjima te sustavnim komuniciranjem sa partnerima projekta, organizator Udruga Energo Panona će održati manje ciljane stručne skupove te pratiti gospodarske aktivnosti u Gradu Kutini, Moslavini, Sisačko-moslavačkoj županiji.

GALERIJA SLIKA:

Tags: , , , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?