Vijesti

Published on 31 kolovoza, 2014 | by #zeelena

0

Opuzenska škola grijati će se toplinskom pumpom


Postanite naš fan na Facebook-u


Župan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić obišli su radove na ugradnji toplinske pumpe u Osnovnoj školi Opuzen, koji se izvode kroz projekt LEGEND, kojeg na području naše županije provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA.

EU projekt LEGEND, koji je sufinanciran u okviru IPA Adriatic programa prekogranične suradnje, provodi demonstracijski pilot ugradnje toplinske pumpe u OŠ Opuzen, kojim će se u dijelu škole termotehnički sustav grijanja s loživim uljem prenamijeniti na obnovljivi izvor energije – dizalicu topline s tlom kao izvorom energije.

Zahvaljujući ovom projektu škola u Opuzenu u novu školsku godinu ulazi s novim sustavom grijanja, koji će pridonijeti financijskoj uštedi korištenjem obnovljivih izvora energije. Radovi su se odvijali u tri faze: Geološko istraživanje i test toplinskog odaziva; instalacija geotermalnih košara u dvorištu škole te instalacija dizalice topline i prateće opreme. Spajanje cijevi i povezivanje košara u jedan sustav završeno je u srpnju, dok se završetak posljednje faze i uspostava cjelokupnog sustava očekuje krajem rujna.

Župan je gradilište obišao u pratnji ravnatelja škole, predstavnika izvođača i nadzora te izrazio zadovoljstvo napretkom radova

dubrovniknet team

Tags: , , , , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.



Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •  



  • Forgot?