Subvencije

Published on 13 lipnja, 2014 | by #zeelena

0

Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području grada Karlovca

ROK ZA PRIJAVU:  14.07.2014.

Grad Karlovac u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekata „Ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskoj kući na području grada Karlovca“

Predmet ovog Natječaja je subvencioniranje provedbe mjera povećanja korištenja obnovljivih izvora energije  na području Grada Karlovca.

Subvencionirati će se ugradnja sljedećih sustava OIE:

  • sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanje;
  • kotlovski sustavi na biomasu za centralno grijanje (kotlovi na drvnu sječku, pelete i pirolitički kotlovi);
  • fotonaponski pretvarači (moduli) za proizvodnju električne energije;
  • vjetrogeneratori za proizvodnju električne energije;
  • dizalice topline (zemlja-voda, voda-voda i zrak-voda) za pripremu potrošne tople vode, grijanje i hlađenje.

Opravdani troškovi ugradnje sustava OIE kod fizičkih osoba u kućanstvima Provoditelja natječaja subvencionirati će se nepovratnim novčanim sredstvima u obliku Vrijednosnog kupona u iznosu od 50% vrijednosti investicije odnosno do najvećeg iznosa od 15.000,00 kn po kućanstvu/korisniku sredstava uključujući stopu PDV-a.

Prijave moraju biti zaprimljene u Pisarnicu Grada Karlovca najkasnije do 12:00 sati, dana 14.07.2014.  godine bez obzira na način dostave.

Informacije možete potražiti u  područnom uredu Agencije u Karlovcu na adresi Haulikova 14 ili na broju telefona 047 649 450.

Konzultacije s građanima o natječaju:

PON – PET
08:00 – 09:30
14:00 – 15:30

Preuzmite dokumente

Tags: , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?