prva


5 Responses to Energetska bilanca zgrade

 1. Sjajan tekst! Ovako bi trebalo da izgleda dokumentacija za svaku zgradu pa i privatne objekte. Jer energije nema na bacanje, niti rasipanje.
  Jednostavno, onda bi prolazili pametni i korisni projekti, odnosno oni koji garantuju ustedu energije svakog objekta.

 2. pvc prozori says:

  Najefikasnije ce biti kada se propise energetski pasos za zgrade, i kada to sto je propisano pocne i da se sprovodi. Nazalost, ljudi i ne znaju koliko mnogo mogu da dobiju stednjom energije, ili za pocetak nerasipanjem. Izolacija, kvalitetna stolarija, solarni paneli… nacina je mnogo.

 3. Sasa says:

  Balkan je rekorder u rasipanju energije to mora da se menja.Odlican tekst.

 4. mond says:

  Postoji koncepat “Pasivnih zgrada” oni imaju izrazito malu potrebu za vanjskim izvorom energije i nisu potrebni aktivni sistemi za grijanje i hladjenje. Ove kuće se greju “pasivno”, koriscenjem unutrasnjih izvora toplote i solarnih dobitaka kroz prozore, kao i minimalnog dogrevanja vanjskim vazduhom.

 5. Obiraf says:

  Strucan i poucan tekst. Ali, nedostaju podaci o tome koliko se sada rasipa energije zbog loseg planiranaj i izgradnje zgrada i kuca, i kako resiti taj problem gubitka energije u takvim objektima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Back to Top ↑

 • ZEELENA.INFO

  Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
 •   • Forgot?
  Registriraj se