Vijesti

Published on 24 svibnja, 2014 | by #zeelena

0

Rally električnih vozila “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014”

Od 27 do 31 svibnja, pozivamo Vas na Rrally isključivo električnih vozila, međunarodnog karaktera s bogatim nagradnim fondom.

Na cijeloj ruti relija postavljaju se “brze” punionice električnih vozila na turistički najatraktivnijim lokacijama Ruta relija postaje “Zelena turistička magistrala” sa svom infrastrukturom. Rally se održava svake godine i po cijeloj Hrvatskoj uz posjete susjednim zemljama. Prosječna udaljenost između etapa je 160 km. Na svakoj etapi (gradu,nacionalnom parku itd.) održava se prigodan multimedijalan edukativno- zabavni program

Namjera nam je kroz cijeli projekt sa svim njegovim ekstenzijama promovirati hrvatsku izvrsnost i izvrsnost općenito , kroz promicanje svijesti o ekologiji, uštedi energije, održivom razvoju i inovacijama, te gradnja infrastrukture ,prvenstveno punionica za električne automobile, a u čemu će sudjelovati neke od kompanija kao što su Doking, Rimac Automobili, Mitsubishi Motors,Tesla Motors,Ducati Komponenti ,itd.

Ideja rallya je zajednička suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju uspostavljanja infrastrukture za električna vozila. Gradovi kroz koje prolazi rally bit će mjesta zabave i susreta svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u životu i napretku tog mjesta kroz organizirane izložbe i prezentacije najboljeg od regije i partnera. Ideja je da Rally postane tradicija, a kroz njega će se osim samih električnih vozila te postavljanja punionica, promovirati i zelene tehnologije, obnovljivi izvori energije, ekologija, hrvatska izvrsnost te prirodne ljepote i ponajbolji domaći brandovi i tvrtke.

Želja nam je potaknuti pozitivne procese u smjeru priključenja recentnim svjetskim zbivanjima na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih , tehnoloških i energetskih potencijala Republike Hrvatske.

Prosječna udaljenost između etapa je 160 km. Na svakoj etapi (gradu,nacionalnom parku itd.) održava se prigodan multimedijalan edukativno- zabavni program. Predviđeno trajanje rallyja, obzirom na doseg i vrijeme punjenja pojedinih vozila: 5 dana cca 850 km duljina rute. Pravo na sudjelovanje imaju samo električna vozila sa i bez homologacije, na dva, tri i četiri kotača.

Za svako vozilo uplaćuje se kotizacija (150 EUR privatne osobe,750 EUR pravne osobe), svaka ekipa ima pravo na 2 člana.

Prijave i Informacije

Tags: , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?