Vijesti

Published on 14 rujna, 2013 | by #zeelena

0

Solarni automobil Kutinske tehničke škole

SOELA – električni solarni automobil koji su izradili učenici i profesori Tehničke škole Kutina spreman je za polazak. Predstavljanje automobila počinje već danas u Sisku, gdje će kutinska SOELA biti jedan od 5 automobila koje su, uz kutinsku, izradile i škole iz Velike Gorice, Zadra, Siska i Osijeka.

20130915-075515.jpg

Riječ je o projektu vrijednom 190.000 eura koji je financiran sredstvima EU. «Na projektu radimo od rujna 2012. godine i zadovoljni smo što će naš vozač Bojan Cvjetojević sutra sjesti u vozilo i na revijalnoj vožnji pokazati njegove osobine», rekao je prof. Ivan Josipović. Zajedno s profesorom Kristijanom Velclom i ekipom učenika koju čine Matija Brozinčević, Viktor Medvedović i Bojan Cvjetojević, prof. Josipović čini peteročlani sastav koji će na sutrašnjoj reviji predstaviti vozilo kutinske škole, iako je u projektu sudjelovao veći broj učenika.

20130915-075545.jpg

«Mjerit će nam se vrijeme, gledati dizajn, ali i ostale karakteristike vozila….Ovo je način poticanja automobilske industrije na takav tip vozila, što smo imali priliku vidjeti na sajmu u Ženevi, na kojem smo bili u okviru ovoga projekta zajedno sa ostalim sudionicima», rekli su nam učenici škole, ponosni na svoj automobil budućnosti.

Izvor: Kutina.hr

Tags: , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?