Kolumne

Published on rujan 1st, 2014 | by Marko Fertelmeš

6

[SOLARNO GRIJANJE] Kako funkcionira solarno grijanje

U prošlim člancima objasnili smo osnove o solarnom grijanju te od čega se sastoji (na kraju članka su postavljeni linkovi). U ovom ćemo pisati kako funkcionira sustav uz animaciju rada.


Postanite naš fan na Facebook-u


Solarni kolektor je sa izoliranim solarnim cjevovodom spojen na solarnu pumpnu stanicu te na spremnik tople vode. U sustavu se nalazi solarna tekućina odnosno glikol. Sa cijelim sustavom upravlja solarna regulacija koja ima senzore koji se nalaze na kolektoru i u spremniku te mjere temperaturu.

solar_komponente_zeelena

Kada se na kolektoru zagrije solarna tekućina na veću temperaturu nego u spremniku regulacija pali solarnu pumpnu stanicu te distribuira tu tekućinu do spirale koja se nalazi u spremniku te zagrijava vodu koja kasnije služi za dogrijavanje prostora ili kao potrošna topla voda.

U animaciji možete vidjeti kako funkcionira sustav solarnog grijanja.

Prošli članci:


Ovo je kratki opis, ako Vas zanima više informacija ili imate nekakvo pitanje vezano za solarno grijanje pošaljite mi poruku na e-mail marko@sf-klime.hr ili posjetite internet stranicu www.sf-klime.hr/hr/solarno

Tags: , , , , , , ,


About the Author

Marko Fertelmeš

- vlasnik firme SF klima,grijanje koja se bavi ugradnjom sustava za grijanje i hlađenje posebno orijentirana na sustave koji koriste obnovljive izvore energije. Završio UNDP-ov tečaj za energetske savjetnike te u Kutini otvorio centar za uštedu energije i energetsku efikasnost - "EE info centar". Organizirao "Energetski tjedan u Kutini" te suosnivač udruge "Energo Panona" koja se bavi održivim razvojem, energetskom efikasnošču, uštedom energije i obnovljivim izvorima energije. Možete me kontaktirati na e-mail marko@sf-klime.hr.Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?