Vijesti

Published on 16 svibnja, 2014 | by #zeelena

1

U Rovinju otvorena punionica za električne automobile

U Rovinju je danas uz otvorenje punionice za električne automobile, promoviran i “Nikola Tesla Rally” koji će startati 27. svibnja.

Otvorenjem prve punionice za električne automobile na zelenoj turističkoj magistrali u Rovinju,  smještene nedaleko samog ulaza u hotel Lone, danas je predstavljen međunarodni rally električnih vozila “Nikola Tesla Rally”, koji će startati u Rovinju, 27. svibnja relijem veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj.

Narednog dana kreće „pravi „ rally i kretati će se kroz centralnu Istru preko Rijeke do  Opatije,  zatim Senja, Paklenice i   do Zadra gdje će se na Pozdravu suncu i drugim lokacijama u centru grada održati i prigodan program . Poslije Zadra ruta se kreće prema prema Teslinom rodnom mjestu Smiljanu i Gospiću. Smiljan  će biti još jedna „ciljna ravnina“  gdje će se održati popratni program u svrhu promicanja lokalnih turističkih i drugih kapaciteta. Preko Plitvičkih jezera  i Karlovca  rally  završava  u Zagrebu 30.5., sa ciljem na Trgu bana Jelačića  u kasnim večernjim satima, a na SRC Jarun narednog dana, 31.5. će se u sklopu obilježavanja Dana Grada, održati i specijalan program uz dodjele nagrada  te bogat zabavni i edukativni program.

Na svim kontrolnim točkama i mjestima kroz koja prolazi rally, a ona su pomno birana po kriterijima turističke atraktivnosti i potencijala , postavljaju se nove punionice električnih vozila . Poslije Rovinja, Poreč je sljedeći grad u kojem će se postaviti punionice, zatim Opatija, Kastav, Paklenica, Zadar, Smiljan itd.

Rally će postati tradicija, a kroz njega će se osim samih električnih vozila promovirati i  zelene tehnologije, obnovljivi izvori energije, ekologija, hrvatska izvrsnost, te  posebno turizam i prirodne ljepote.

Ime Nikole Tesle i njegova vizija smjer su kojim želi ići i ovaj Rally koji će svojom rutom kroz nacionalne parkove, povezati prirodne i povijesne znamenitosti naše zemlje u jedan posve novi turistički proizvod.

Rally će trajati pet dana, a kako ima pridjev „međunarodni“, u njemu će sudjelovati brojni svjetski renomirani proizvođači električnih vozila , od Renaulta, Nissana, Tesle, Chevroleta do VW-a, bmw-a, Toyote i brojnih manjih proizvođača i „manufakturera“. Ali osim samih proizvođača,  tu su i brojni zaljubljenici u električna vozila koji će sudjelovati sa svojim električnim vozilima, bilo da se radi o tvorničkim ili konvertiranim modelima.

Hotel Lone, inače jedini koji nudi ovakvu uslugu u Hrvatskoj, oduvijek je odstupao svojom jedinstvenošću, a ovom se inicijativom dokazao kao jedan od predvodnika pozitivnih trendova usmjerenih očuvanju okoliša.

 

LINK

Tags: , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.One Response to U Rovinju otvorena punionica za električne automobile

  1. Pingback: Igor Kolovrat: Za 2-3 godine izjednačit će se cijena električnih i konvencionalnih vozila. Benzinci će nestajati kao nekoć konjske zaprege - Rafinerija Ideja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?