Vijesti

Published on rujan 16th, 2013 | by Vjeran Piršić

1

Udruga Eko Kvarner

O UDRUZI

Eko Kvarner je neprofitna nevladina organizacija. Udruga djeluje pružanjem pomoći informiranjem, edukacijom, animiranjem i organiziranjem, sudjelovanjem u raspravama i aktivnostima, podnošenjem alternativnih prijedloga, pokretanjem pravnih postupaka, akcija podrške i prosvjednih akcija.

Predsjednik udruge je Vjeran Piršić.

Kontakt: ekokvarner@ekokvarner.hr

www.ekokvarner.hr

MISIJA

Organiziranje tribina, okruglih stolova, stručnih savjetovanja, radionica, dijeljenje promidžbenog materijala, organiziranje mirnih prosvjeda i javnih okupljanja, podnošenje peticija, predstavki, pisama, poduzimanje zakonom predviđenih mjera radi zaštite okoliša, utjecanje na zakonodavstvo, prikupljanje, obrada i distribucija informacija.

CILJ

Temeljni su ciljevi Udruge zaštita okoliša i prirode, te promicanje održivog razvoja Republike Hrvatske. Udruga, također, potiče i jača ulogu javnosti u ostvarivanju ustavnog prava na zdrav okoliš, te ostvarivanje objektivnih i stručnih uvida u probleme zaštite okoliša.
Djelatnost Udruge odvija se kroz akcije, projekte i kampanje, na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tags: , , , ,


About the Author

Vjeran Piršić

U zadnjih dvadesetak godina intenzivno se (volonterski) bavim implementacijom ideja održivog razvoja na Kvarneru, istočnoj obali Jadrana i Mediteranu. U sklopu toga aktivan sam kako na proaktivnim projektima (gospodarenje otpadom, obnovljivi izvori energije...), tako i na reaktivnim kampanjama civilnog društva na sprečavanju planiranih (ili već postojećih) projekata realizacija kojih bi (ili već je) ozbiljno ugrozila ne samo okoliš, već i zdravlje pa i živote građan u zoni utjecaja. Sve to radim kao jedan od osnivača (i aktualni predsjednik) udruge "Eko Kvarner", jedan od osnivača (i aktualni koordinator) mreže ekoloških i zavičajnih udruga i građanskih inicijativa (uglavnom sa Jadrana) "Plavi forum" te jedan od osnivača energetske zadruge "Otok Krk". Da bi se naši projekti mogli u realnosti implementirati, kandidirao sam se i izabran sam (već drugi mandat) za nezavisnog vijećnika u Općini Omišalj.Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?