Subvencije

Published on 17 lipnja, 2014 | by #zeelena

0

Zagrebačka županija raspisala novi natječaj za obnovljive izvore energije

ROK ZA PRIJAVU: 16.07.2014.
Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provođenje projekta “Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji” u 2014., a natječaj je otvoren do 16. srpnja.
Projekt predviđa sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 80 kućanstava na području Zagrebačke županije.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se sunčani toplinski pretvarači (kolektori) za pripremu potrošne tople vode i kolektorski sustavi na biomasu za centralno grijanje.

Podnositelj prijave može biti isključivo vlasnik ili skupina suvlasnika jednog kućanstva, koji imaju prijavljeno prebivalište na području županije.

Troškove opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga će će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snositi 40 posto troškova, odnosno najviše 12.000 kuna po korisniku, a Zagrebačka županija 10 posto, najviše 3.000 kuna po korisniku.

Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 15.000 kuna, a nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Tags: , , , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?