Vijesti

Published on 4 studenoga, 2014 | by #zeelena

0

ZEELENA – Centar EE i OIE

U Kutini se otvara “ZEELENA – Centar energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije“.

U centru će se moći dobiti sve potrebno za uštedu energije te sređivanja energetski efikasnog objekata, od savjetovanja o odabiru najbolje opreme za potrebe korisnika, riješavanje papirologije za dobivanje subvencija do pregleda kako ti proizvodi funkcioniraju u radu.

Objekt u kojem se nalazi “Centar EE i OIE” imati će termo fasadu debljine 15cm te energetski efikasnu stolariju. Za grijanje objekta odabrana je peć na pelete te solarni termo sustav koji će grijati i potrošnu toplu vodu. Fotonaponski sustav snage 4kW proizvoditi će dovoljno električne energije za potrebe centra. Sustav pametne kuće upravlja rasvjetom i grijanjem objekta te mjeri potrošnju energije te vode.

U centru će raditi certificirani energetski savjetnici.

Ako planirate renovirati postojeći objekat ili gradite novi svakako posjetite centar.

ADRESA:
Antuna Mihanovića 25
44320 Kutina

20131028-211548.jpg

 

Tags: ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?