Vijesti

Published on 9 rujna, 2013 | by #zeelena

0

Zeelena kuća

U Kutini se sređuje energetski efikasna kuća gdje će biti izložbeni centar tj “Zeeleni centar” – savjetovni centar za uštedu energije. Lokacija objekta je na adresi A. Mihanovića 25, Kutina. Kvadratura izložbenog prostora je 80m2.

Objekat će imati izolaciju 15cm, niskoenergetsku stolariju, fotonaponski sustav, toplinsku crpku te solarni termo sustav koji će služiti za zagrijavanje tople vode i grijanju prostora. Svugdje će biti postavljena LED rasvijeta. Postavit će se temperaturni senzori na izolaciji i stolariji. Svi podaci o potrošnji energije, o vanjskim i unutarnjim temperaturama te temperaturama izolacije prikazivati će se na monitoru u izložbenom prostoru.

Plan je da se na jednom mjestu mogu dobiti savjeti kako uštediti energiju te da se sve može vidjeti u funkciji kako radi.

Cijeli projekat će se moći pratiti na portalu Obnovljivi.com, na mobilnoj aplikaciji te na blogu zeelena.com.hr.

 

Tags: ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?