Vijesti

Published on 15 ožujka, 2014 | by #zeelena

0

zEEleni FEST Kutina 2014 – Sajam održivog razvoja

“Zeleno gospodarenje, obnovljivi izvori energije, eko inovacije, eko poljoprivreda, seoski turizam, predstavljanje lokalnih OPG-a, vožnja solarnim automobilom, sve to i još puno više očekuje Vas na novonastaloj manifestaciji zEEleni FEST Kutina 2014”

U cilju poticanja gospodarskih aktivnosti i promocije turističkog sadržaja i ponude sisačko-moslavačke regije, ali i šire, uz odgovorno ponašanje prema okolišu i korištenju obnovljivih izvora energije, udruga Energo Panona prepoznala je potrebu za odgovornijim ponašanjem prema okolišu i gospodarstvu općenito te odlučila organizirati manifestaciju zEEleni Fest Kutina 2014.

Manifestacija će se održati 30. i 31. svibnja 2014. godine u prostorijama Hotela Kutina, na adresi Dubrovačka 4 u Kutini i uključivati će sljedeća događanja:

 • Gospodarsko-investicijsku konferenciju o perspektivi regionalnog gospodarstva i održivog razvoja (stručne rasprave, edukativna predavanja, poslovni sastanci)
 • Sajam OIE i EnU – sajam energetski učinkovite (EnU) opreme i obnovljivih izvora energije (OIE)
 • Sajam regionalnog OPG-a i seoskog turizma, sa naglaskom na zeleni ekoturizam, eko inovacije, eko poljoprivredu i zelene uslužne djelatnosti
 • Sajam MoslaVINA – sajam koji stavlja poseban naglaskom na specijalitete sa moslavačkih stolova i vrhunska moslavačka vina
 • Zelene radionice “Mali energetski savjetnici”
 • Izložba inovacija i promotivna vožnja solarnim automobilom – projekt SOELA, koji je financirala Europska unija kroz pristupni program IPA (nositelj projekta je Tehnička škola Sisak)
 • te čitav niz sportsko-rekreacijskih aktivnosti i brojne druge zanimljivosti

Strateška područja manifestacije zEEleni Fest Kutina

U sklopu manifestacije predstavit će se brojni regionalni OPG-i, kao i ponuđači usluga seoskog turizma. Strateška područja manifestacije zEEleni FEST Kutina su: obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, zelena gradnja, zeleni turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda te zelene uslužne djelatnosti.

Projekt je to koji ima tendenciju dugoročno održive manifestacije, sa namjerom da postane vodeći festival u regiji, koji će promovirati turističke i gospodarske vrijednosti grada Kutine i Moslavine.

Program manifestacije

Iz programa manifestacije zEEleni Fest Kutina 2014 izdvajamo sljedeće konferencije:

 • Strategija ruralnog razvoja sa naglaskom na OIE i EnU – korištenje OIE u ruralnom razvoju
 • Energetske zadruge: prednosti i potencijali
 • Integracija zelenog gospodarstva u turizmu i poljoprivredi

U sklopu manifestacije, na dan 31. svibnja 2014. organiziran je jednodnevni izlet prema sljedećoj ruti: Moslavačka vinska cesta – Lonjsko polje – Čigoč – Mužilovčica – Krapje – Jasenovac – Kutina, u organizaciji Hotela Kutina d.o.o. Cijena izleta je 248 kn/osoba. Rezervacije je moguće obaviti putem tel. +385 44 692 400 ili e-maila: recepcija@hotel-kutina.hr

Prijaviti se možete na: http://www.energo-panona.hr/prijavite-se-na-konferenciju-zeeleni-fest-u-kutini/

Rok za prijavu za sudjelovanje na manifestaciji je 15. svibnja 2014.

 

Tags: , , , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

 • ZEELENA.INFO

  Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
 •   • Forgot?