Vijesti

Published on 14 srpnja, 2014 | by #zeelena

0

Zmajlović građanima predstavio Program energetske obnove obiteljskih kuća

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sinoć su u Rijeci na tribini za građane predstavili Program energetske obnove obiteljskih kuća, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Vlada je, dodaju u priopćenju, u ožujku donijela Program energetske obnove za razdoblje od 2014.. do 2020. godine čiji je cilj obnoviti 2.000 kuća godišnje, a već sada, navodi ministarstvo interes je toliki da će samo ove godine projektima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije biti obuhvaćeno više od 6.000 kućanstava.

– Kroz program energetske obnove obiteljskih kuća više od 6.000 kućanstava u Hrvatskoj u sljedećih godinu dana će poboljšati uvjete života, smanjiti troškove za energiju i pritom će se osigurati posao brojnim obrtnicima i tvrtkama. Fond za zaštitu okoliša za sufinanciranje projekata u ovoj godini osigurao je 160 milijuna kuna- izjavio je na tribini Zmajlović.

Tribine u svim većim gradovima Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo graditeljstva i Fond za zaštitu okoliša organiziraju kako bi se što bolje informiralo građane kako se prijaviti i osigurati bespovratne subvencije, navodi ministarstvo.

Tags: , , ,


About the Author

Avatar

Blog o promicanju energetske efikasnosti, uštedi energije i obnovljivih izvora energije. Prvi projekt na kojem radimo je sređivanje energetski efikasne kuće tj "Zeelene kuće". Na našim stranicama moći ćete pratiti tijek sređivanja, a kada se sredi biti će izložbeni centar gdje će se moći vidjeti ugrađeni sustavi. Objekt se nalazi u Kutini.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to Top ↑

  • ZEELENA.INFO

    Ako želite dobivati novosti vezane za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije te o subvencijama za takve sustave, prijavite se na naš newsletter.
  •    • Forgot?