Suvremeni kajak ribolov

Kayak fishing je jednostavno ribolov u kajaku. Nije velika stvar, samo sjednete u kajak i zaputite se do ribolovnog područja. Međutim, lakše je reći nego učiniti i posljednjih je godina kajak ribolov stekao veliku popularnost, skočivši odmah iz svoje 4000-godišnje povijesti u centar pažnje 21. stoljeća. Izvorno razvijeni od strane autohtonih stanovnika arktičkih regija, ovi su jedinstveni čamci podvrgnuti velikim modifikacijama kako bi danas kajacima omogućili da još potpunije uživaju u ovoj aktivnosti. Budući da su iste tehnike u kajaškom ribolovu manje-više iste koje se koriste u drugim ribarskim brodovima, sve se svodi na to kako je oprema na kajaku postavljena, kako je svaki dio postavljen i kako ćete izvesti cijeli ribolov na ovom malom brodu.

Suvremeni kajaci učinili su ribolov kajakom još privlačnijim postavljanjem elektroničkih tražila ribe i spremnika za živi mamac; govoriti o revolucioniranju industrije kajakaškog ribolova. Popularnost ovog oblika ribolova također je posljedica činjenice da neke ribe ne zahtijevaju veslanje velikom brzinom da bi ih uhvatile. To omogućuje praktički svakome da dobije priliku uloviti ribu. Neka popularna odredišta za ribolov kajakom u Sjedinjenim Državama uključuju Floridu, New Jersey, Texas i Jacksonville gdje se svakog svibnja održava čak i turnir u kajaku; najveći u stvari. Ostale lokacije na kojima možete uživati u ovoj aktivnosti su Australija, Južna Afrika i Argentina.

Prije nego što unajmite kajak, razmislite o njegovoj udobnosti i fokusu gledajući sjedalo, podnožje i prostor kokpita. Sjedalo bi trebalo biti udobno i podesivo, a klinovi za noge trebaju odgovarati duljini vašeg tijela. Kokpit bi vam trebao omogućiti jednostavan izlazak i izlazak. Kada sjedite u kajaku, pobrinite se da možete nagnuti čamac svojim bokovima i bedrima i da možete lako doći do vode sa svojim lopaticama. Ovdje je cilj osjećati se povezanim sa svojim kajakom i istovremeno se ne osjećati previše sputano njime. Kada postignete ovaj osjećaj tada ćete doživjeti prekrasno ribolovno iskustvo u kajaku.

Sve rečeno i učinjeno, zapamtite da je vaša sigurnost na prvom mjestu i da je uvijek sa sobom osobne uređaje za plutanje bitno. Ovi uređaji ne samo da će vas zaštititi, već će vam možda biti od koristi kada sami morate obaviti misije spašavanja.