Doživotna karijera u Javi

S obzirom na to da se web-stranice pokretane Java-om šire poput požara, čini se da java karijera doista obećava. Zahvaljujući pionirima u razvoju Jave, kao i tisućama Java developera diljem svijeta, Java je postala jezik izbora u razvoju mobilnih aplikacija kao i za bogate web 2.0 aplikacije. Ako tek počinjete ili već neko vrijeme radite s Javom, na webu postoje tisuće resursa koji vam mogu pomoći u trenu. Ti resursi uključuju spremišta kodova, elektroničke časopise i područja podrške. Međutim, primijetit ćete da ti resursi nisu tvrda i brza web-mjesta i da će također pružiti dio od sva tri upravo spomenuta resursa.

Kao i kod mnogih današnjih karijera koje uključuju programiranje, Java karijera može biti u razvoju Java aplikacija, web programiranju ili u podršci za Javu. Ipak, nemojte biti uznemireni. Postoji više nego dovoljno stranica koje će vas zaokupiti do kraja života. Zapravo, možda ćete imati pristup više materijala nego što će vam ikada trebati. Ovisno o vašim potrebama, neke ćete stranice posjećivati češće od drugih. Nećete to ni znati. Na primjer, Java karijera u razvoju Java aplikacija znači da ćete raditi s puno koda. Stoga ćete htjeti češće pogađati spremišta koda i zgrabiti ono što je dostupno. Ako želite imati sveobuhvatan pogled na programski jezik Java i njegove brojne namjene, dobro će doći posjećivanje news grupa, često postavljanih pitanja i drugih područja podrške. Ako ne pronađete ono što tražite, isprobajte resurse navedene u drugoj kategoriji. Na kraju ćete pronaći ono što tražite.

U potrazi za Javom vjerojatno ćete posjetiti sve Java resurse. Java karijera vjerojatno će vas odvesti na stranice za koje niste ni pomislili da postoje. Isprva ćete biti poniženi količinom podataka i informacija dostupnih samo na Javi i napretkom koji je postignut u ovom području. S vremenom ćete vidjeti da su ti resursi neprocjenjivi u vašem napretku u karijeri na Javi. Potražnja za razvojem Jave je ogromna i vjerojatno će se nastaviti kako World Wide Web raste. Java karijera u ovom području ne samo da će vam donijeti posao, već će biti i izvrsna prilika da date doprinos svijetu Jave.