Što učiniti za svrbež kože

Što možete učiniti kada vas koža svrbi, uvelike ovisi o tome gdje se ta koža nalazi. Možda mislite da je koža koža pa će ono što djeluje na jednom području djelovati bilo gdje, ali to nije uvijek slučaj. Ako imate suhu kožu, suho vlasište i stopala koja svrbe, možda ćete morati imati tri različita lijeka za ove probleme. Ako općenito imate suhu kožu, možda ćete otkriti da jedan dobar losion rješava sve vaše probleme, ali to će rijetko biti slučaj. Razmislite o svom svrabu i znat ćete ga riješiti, a ako ne, netko na mreži sigurno hoće.

Svrab kože na vrhu glave naziva se perut, ali možda nećete vidjeti ljuskice čak i ako imate problema na ovom području. Možda vas samo svrbi. Ne možete stavljati losion u kosu, očito, osim ako ne volite stvarno masni, žilavi izgled. Čak i tada, losion koji dobro djeluje na suhe ruke ili noge neće učiniti ništa za svrbež kože na vrhu glave. Nabavite dobar šampon protiv peruti i koristite onoliko često koliko vam je potrebno. Nekima je potreban svaki dan, a nekima samo jednom tjedno.

Ako vas svrbi koža na stopalima, može biti da su suha, ali može biti i da vas svrbi stopala sportaša. Ne morate biti atletski da biste ovo dobili, ali u nekim slučajevima morate biti izloženi tome da biste stali na noge. Što želite učiniti u vezi s tim ovisi o jačini svrbeža kože na stopalima. Ako imate problema između nožnih prstiju i čini vam se da vam koža puca i osjećate da gori, želite lijek samo za atletska stopala. Neki se izdaju bez recepta, a neki se izdaju na recept. Kad se rano uhvati, možete upotrijebiti nešto iz ljekarne. Ako su vam stopala u lošem stanju, trebali biste što prije otići liječniku.

Svrab kože na torzu i ekstremitetima može biti samo suha koža. Postoji mnogo sjajnih losiona koji se mogu pobrinuti za to umjesto vas. Stavite losion odmah nakon tuširanja prije nego što se osušite ručnikom kako biste bili sigurni da će losion povući tu vlagu u vašu kožu. Možda vam se čini da ga samo razmazujete, ali ovo je najbolji način da unesete najviše vlage u kožu koja svrbi. Ako smatrate da vam je koža glatkija, ali i dalje nadražena, potražite losione s minimalnim količinama parfema i aditiva. Možda ste osjetljivi na te stvari, a postoji nekoliko dobrih losiona i za taj problem.

Kada ste isprobali mnogo različitih losiona za kožu koja svrbi i čini se da vam ništa ne pomaže, a primijetite da imate neke crvene i ljuskave mrlje na koži, možda imate ozbiljnije stanje kože koje zahtijeva liječničku pomoć. Neće vas previše boljeti, ali ćete patiti od svrbeža i iritacije ako ne dobijete pomoć. Ponekad izlaganje suncu može pomoći u tome, zajedno s nekim losionima i lijekovima na recept. Nije svaka koža koja svrbi isto, a ono što radi nekome drugom možda neće raditi za vas. Identificirajte problem i isprobajte različite proizvode dok ne pronađete onaj koji vam najbolje odgovara.