Java Dynamic Link Libraries

DLL-ovi ili biblioteke dinamičkih veza su datoteke koje se dinamički učitavaju i povezane su s izvršnim programima ili s drugim DLL datotekama tijekom izvođenja. Većina biblioteka dinamičkih veza nužna je i korisna s nekoliko poznatih kao DLL-ovi zlonamjernog softvera koji ugrožavaju sigurnost i privatnost računalnog sustava. Postoji Java dll koji je dio Java Development Kita tvrtke Sun Microsystems i nalazi se u bin direktoriju Java okruženja unutar mape Program Files glavnog pogona. Java DLL je koristan i učinkovit mehanizam koji se koristi za dijeljenje koda i međujezično povezivanje. Te biblioteke s dinamičkim vezama koristi Java platforma za upućivanje na skup računalnih softverskih proizvoda, specifikacija i drugih zahtjeva, a svi oni zajedno se koriste za generiranje sustava aplikacijskog softvera za programiranje i distribuciju koji postoji u višeplatformskom okruženju.

Važnost Java dll-a može se vidjeti u kreiranju koda aplikacije na jezicima kao što su .NET, C++, Delphi, Visual Basic i drugi. Ovdje biblioteka s dinamičkim vezama izvozi određene Java metode u otvorene Java klase i one se mogu koristiti kao izvorna programska sučelja za Windows. Kao rezultat, bilo koji kod može koristiti Java metodu koja je usporediva s funkcijama sustava Windows. Za generiranje knjižnica koristi se JavaDLL builder, a element Coroutine u builderu oslobađa Java dll Windows izvršnu datoteku bez potrebe za C++ kompajlerom ili bilo kojim drugim elementom koji je izvan Java Runtime Environmenta. Za izradu biblioteke dinamičkih poveznica, graditelj također koristi jednu statičku metodu.

Kada se koristi Java dll, modul se koristi za pozivanje knjižničnih funkcija glavne aplikacije kao da su stvarne Windows funkcije. Za korištenje Java dll modula potrebna je samo minimalna količina programiranja. Dinamičko povezivanje tijekom učitavanja omogućeno je prvo povezivanjem dinamičke biblioteke uvoza s aplikacijom glavnog računala. Ovo dinamičko povezivanje koriste C++ programi i aplikacije.

Dll-ovi općenito ne ovise o Java virtualnom stroju. Obično bi se izvorni kod za pružanje neke funkcionalnosti trebao razdvojiti na dijelove koji su nezavisni i ovisni o javama s DLL-om ili bibliotekom funkcija koju drugi mogu koristiti. Dakle, stvaranje Java dll-a ne uključuje Java Virtual Machine. To je samo jedan od mnogih koncepata operacijskog sustava koje Java slučajno koristi. Java dll modul registriran je na Sun Microsystems.