Java web preglednik

Java web preglednik obično se izvršava na operativnom sustavu koji podržava Java platformu. Kao i Mozilla FireFox, ovaj preglednik je u potpunosti višenitan. To znači da može otvoriti nekoliko web stranica istovremeno u jednoj sesiji pregledavanja weba. Ima prilagodljive opcije i korisnik ima slobodu mijenjanja načina na koji izgleda kao i kako radi. Uz ostale osnovne značajke koje moderni preglednici koriste kako bi iskustvo surfanja webom učinili besprijekornim i ugodnim, Java web preglednik će se pokazati da se ne razlikuje od vašeg prosječnog preglednika u smislu rada i jednostavnosti korištenja. Međutim, ovaj preglednik podržava dodatne značajke što ga čini superiornijim kada je u pitanju funkcionalnost.

Kao prvo, mogu se dodati aktivne komponente poslužitelja kako bi se proširile granice preglednika i dodale bogate, poboljšane funkcionalnosti koje ne bi bile dostupne, čak ni s drugim preglednicima. Sve što programer treba učiniti je dodati nekoliko redaka koda kako bi poboljšao svoju funkcionalnost. Ove aktivne komponente poslužitelja QuickObjects su podržani standard i izvrsno će raditi s Visual Basic, Active Server Pages, Visual C++ i drugim COM omogućenim aplikacijama.

Gledajući standardno sučelje Java web preglednika, imat ćete izgovor da mislite da ste učitali preglednik Mozilla FireFox ili Internet Explorer. Mogu se pronaći osnovni izbornik i adresne trake kao i dodatne trake za dodatke. Osnovne opcije trake izbornika uključuju File, Edit, Bookmarks, History, Options, Plug-ins, Window i Help. Međutim, opcija Oznake na Java web pregledniku ima dodatnu funkcionalnost. Na primjer, možete uvesti oznake iz vanjske datoteke. To može biti xml datoteka, datoteka formatirana u URL-u, datoteka formatirana u Netscapeu s htm ekstenzijom ili datoteka formatirana u Opera s nastavkom datoteke adr. Alternativno, također je moguće izvesti oznake iz Java web preglednika u vanjsku datoteku ili kao xml datoteku, datoteku formata Internet Explorer, datoteku formata Netscape ili datoteku formata Opera.

Klikom na karticu s opcijama možete između ostalog promijeniti izgled, početnu stranicu i postavke proxyja. Opcija Dovršavanje domene na kartici Mogućnosti omogućuje određivanje prefiksa, postfiksa i kombinacija tipki koje će se koristiti za dovršavanje domene. Jednostavno rečeno, korištenje Java web preglednika izložiti će vas novim načinima surfanja i ponuditi napredne načine za obavljanje stvari koje vaš prosječni preglednik ne podržava. Osim toga, Java platforma na kojoj radi Java web preglednik nedvojbeno će biti glavni razlog zašto ćete se poželjeti odlučiti za ovaj preglednik.