Odabir kuhinjskih vrata

Preuređenje može biti jako zabavno. Postoje novi izbori uređaja i namještaja, uzorci boja i mnoštvo opcija za nove podove. Kada preuređujete kuhinju, morate razmišljati o funkciji prostorije kao io tome što želite u uređenju. Ako postavljate nove ormare i vrata, želite stvari koje imaju smisla s vašim životnim stilom. Možda ne razmišljate puno o svom odabiru kuhinjskih vrata, ali to je zapravo jedna stvar o kojoj biste trebali puno razmisliti prije nego što donesete konačnu odluku.

Iako su kuhinjska vrata pune veličine nešto što ćete pronaći u većini kuhinja koje su zatvorene, ovo nije uvijek najbolji izbor za kuhinju. Ako rijetko kuhate i ne provodite puno vremena tamo, vrata kroz koja prolazite da biste ušli i izašli iz svoje kuhinje neće biti od velike važnosti. Ako živite sami, možda nećete morati puno razmišljati o tome. Međutim, za sve ostale, tradicionalna kuhinjska vrata pune dužine s okretnom kvakom možda neće biti najbolji i najprikladniji odgovor.

Umjesto takve vrste kuhinjskih vrata, razmislite o tome da nabavite nešto što možete otvoriti bez upotrebe ruku. Ako se useljavate i izlazite iz kuhinje u blagovaonicu, ali nemate otvoren prostor bez vrata, želite nešto što možete otvoriti bez ruku. Postoje ljuljajuća vrata koja ostaju na mjestu kada ne prolazite kroz njih, ali koja se ljuljaju kada ih pritisnete ramenom ili kukom. To uvelike olakšava ulazak i izlazak iz kuhinje s punim rukama.

Ova vrsta kuhinjskih vrata dolazi u više veličina. Možete dobiti ono što se čini kao vrata u francuskom stilu koja idu sve do poda, ali nemaju kvake. Također možete pronaći vrata visoka samo nekoliko stopa koja se mogu podići visoko do ramena tako da ih možete lako otvoriti. Daju osjećaj kuhinjskih vrata bez potpunog zatvaranja prostora vaše kuhinje od ostatka vašeg doma. Postoji još više varijanti ako odete u lokalnu trgovinu za poboljšanje doma da pogledate svoje mogućnosti.

Ako imate kuhinjska vrata, ali mislite da biste možda radije imali otvor između kuhinje i blagovaonice, možete ukloniti ona koja imate i malo otvoriti prostor. Morate saznati imate li u zidu grede koje su nosive, jer ih ne možete pomicati, ali inače možete malo otvoriti zid i možda staviti luk na mjesto gdje su bila vaša kuhinjska vrata . Možda ćete se čak moći potpuno pomaknuti na mjesto gdje bi bila vaša vrata ili otvoreni luk kada preuređujete, ali opet, provjerite je li to sigurno učiniti prije nego što počnete rezati zid.