Prevencija bubrežnih kamenaca

Nažalost, postoje mnogi aspekti života koji nisu tako ugodni. Bubrežni kamenci su samo jedan od ovih. Ako vam nije jasno što je to, to su u biti mali kamenčići koji se formiraju unutar bubrega. Mogu se pojaviti iz nekoliko različitih razloga. Jedan od tih razloga je vaša prehrana. Ako konzumirate previše kalcija ili hrane bogate kiselim sastojcima, to može uzrokovati stvaranje kamenaca. Nasljednost je također faktor kada je riječ o bubrežnim kamencima, baš kao i kod većine zdravstvenih problema. Vaša genetika često igra ulogu u određenoj mjeri, bez obzira na to kako živite svoj život. Srećom, prevencija bubrežnih kamenaca je moguća.

Pogledajmo pobliže vašu prehranu. Što jedete na dnevnoj bazi. To može potaknuti ili obeshrabriti zdravstvene probleme kako starite. Iako možda nećete imati nikakvih problema u svojim 20-ima, nemojte očekivati da će se to nastaviti tijekom vaših 50-ih i 60-ih. Tijelo se istroši što ga više koristite. Na vama je da se dobro brinete o svom tijelu i da ga pravilno tretirate kako bi ono ostalo snažno i zdravo. Ovo je vaš najbolji izbor kada je u pitanju prevencija bubrežnih kamenaca. Prije svega, ako pijete puno bezalkoholnih pića ili gaziranih pića, to može potaknuti bubrežne kamence. To je zbog visoke razine kiselosti u ovim napitcima, što potiče stvaranje kamenca u bubrežnim organima. Razborito je konzumirati puno vode svaki dan. Možda šest do deset čaša ako možete. To će vam pomoći u održavanju ispiranja bubrega. Drugi uzrok bubrežnih kamenaca je prekomjerna količina kalcija u tijelu, što može biti povezano s hranom i dnevnim dodacima koje možete uzimati. Ako ipak uzimate dodatke kalcija, svakako pijte vodu za prevenciju bubrežnih kamenaca.

Ako mislite da imate kamence, male ili velike u bubrezima, lako možete saznati više od svog liječnika. Neki uobičajeni simptomi su bol u donjem dijelu leđa, otežano mokrenje, krv u mokraći, bol u trbuhu, a ponekad i bol u preponama kod muškaraca. Ako su kamenci maleni, možda ćete jednostavno morati popiti puno vode kako biste ih mogli proći. Međutim, ako su veliki, liječnik vam može propisati lijek za razgradnju kamenaca kako bi se brže raspršili. U tom trenutku, liječnik može preporučiti promjenu prehrane kako bi potaknuo prevenciju bubrežnih kamenaca u budućnosti. Sada, ako imate bolove u trbuhu, leđima ili druge bolove, svakako posjetite liječnika kako bi utvrdili što vas muči. Nikada nije dobra ideja čekati i nadati se da će nestati.